Waar gaat het boek over?

Wat zou jij doen als De Dood aanbelt? Het overkomt de 31-jarige Flynn. Hij heeft geen vrouw, geen vriendin, zelfs geen goudvis en dat is wel zo prettig. Per abuis komt De Dood bij hem, terwijl zijn extraverte tweelingbroer opgehaald  moet worden. Flynn krijgt twee opties: zijn broer de dood injagen of aan de voorwaarden van De Dood voldoen. Hij moet iets nuttigs doen voor de mensheid en een vriendin vinden. En dat binnen twaalf dagen.

Een humoristisch en filosofisch boek over de zin en kwaliteit van het leven. Opgescheept met Magere Hein leert Flynn in twaalf dagen tijd meer dan hij tot nu toe in zijn hele leven heeft geleerd.

‘De band tussen mij en De Dood groeide.
Net zoals parels groeien.
Door constante irritatie.’

Flynn

Recensies “Hemels (On)Geluk”

Fragment uit het boek

…Heb ik voor hem, om zes uur ‘s ochtends, mijn warme bed verlaten? Voor een malloot die een achterlijke grap wil uithalen? Vermoeid kijk ik de uiterst beschaafde jongeman van rond de dertig aan. Hij oogt normaal, zijn zwart golvende haar zit keurig achterover gekamd, de blik in zijn ogen is vriendelijk, maar doordringend.

Toen de brand die gisterochtend uitbrak in het appartement onder me en ik genoodzaakt was om mijn veilige, anonieme haven op stel en sprong te verlaten, had ik twee opties: het huis van mijn ouders of bij mijn broer aankloppen. De keuze was snel gemaakt. De angst dat mijn moeder me óf pampert alsof ik een baby ben óf koppelt aan een vrijgezelle dochter van één van haar vriendinnen is te groot. Mijn broer zit, zoals gewoonlijk, ergens in het buitenland, waardoor ik in stilte en rust verder kan leven. Tenminste, dat was mijn plan.

Ik snuif van pure irritatie: ‘Wat een achterlijke grap op dit tijdstip. Ben je niet een beetje te oud om belletje te trekken?’ Mijn blaas speelt op, de gek moet weg. Abrupt draai ik me om en smijt de deur dicht.

 ‘Ik trok niet aan de bel. Ik bonsde. Je bel is stuk, weet je nog. Dat staat hier,’ raaskalt de gedistingeerde sukkel door de dichte deur heen.

Zullen we elkaar helpen?

Zoals je misschien weet ontvangen auteurs slechts een klein percentage van ieder verkocht boek.
Wel is er een speciale regeling als je direct bij de uitgeverij besteld.
Als je bestelt via deze link, ontvang ik een additionele vergoeding zonder dat het jou iets extra kost.

Verkoopprijs: € 19,50
ISBN nummer: 978-94-9329-987-0

Hemels (On)Geluk is bij iedere (online) boekhandel verkrijgbaar.