Suus’ debuutboek

Dit indrukwekkende, grotendeels op waarheid gebaseerde verhaal laat zien hoe dun de scheidslijn tussen normaal en afwijkend gedrag kan zijn. Veel mensen krijgen van de ene op de andere dag paniekaanvallen. Wat kun je dan doen?

Waar gaat het boek over?

Als een trage moordenaar sluipen ze het leven van de nuchtere Suus binnenpaniekaanvallen.
Het verbaast haar zelf nog het meest dat juist zij daar last van krijgt. Als Suus niet veel later wakker wordt op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis, wil ze meteen naar huis. Dat mag, als ze een baby meeneemt. Het verplegend personeel zegt dat die van haar is. Suus gelooft er niks van en wil zonder het jongetje naar huis. Lukt het haar om te ontsnappen of gaat ze accepteren dat het haar baby is?

Recensies “Ben ik nou gek?”

Fragment uit het boek

…Op de tweede dag na de bevalling komt psychiatrisch verpleegkundige Simone van der Geest weer langs. Mark had haar ‘s ochtends gebeld met het nieuws dat de baby er was. Ze was ‘s middags in de buurt en zei dat ze wel even kwam kijken.

Hoe ging het gesprek met Simone?’ vraagt Mark als we ‘s avonds op de bank zitten. Ik kan het me nauwelijks herinneren. Ik graaf in mijn geheugen en bedenk me dat ik haar gevraagd heb hoelang de baby bij ons in huis moet blijven. Ook hoor ik mezelf haar de vraag stellen wanneer ik het huis weer voor me alleen heb. Ze gaf geen antwoord op de vragen die ik stelde. Ze vroeg mij of ik van de baby hield en of ik de baby mooi vond. Ik heb geen antwoord gegeven op haar vragen. Als zij geen antwoord geeft op mijn vragen, zie ik niet in waarom ik haar vragen wel moet beantwoorden.

Het gesprek ging, geloof ik, wel goed,’ lieg ik tegen Mark.

Zullen we elkaar helpen?

Sinds april 2019 is er een herziene druk uitgebracht door Droomvallei Uitgeverij.
Je kunt het boek in alle (online) boekhandels bestelen voor de prijs van € 15,95
ISBN nummer: 978-94-92844-52-1

Wel is er een speciale regeling als je direct bij de uitgeverij besteld.
Als je bestelt via deze link, ontvang ik een additionele vergoeding zonder dat het jou iets extra kost.