Biografie

Suus van Soomeren is het pseudoniem van Saskia Oudshoorn. De reden van onder een pseudoniem schrijven: handiger! Er is in Nederland nog een schrijfster die zich uitgeeft onder de naam Saskia Oudshoorn. Weliswaar gebruikt zij wat extra initialen (Saskia M. N. Oudshoorn), maar toch is het verwarrend. Om een goede schrijversnaam te hebben besloot de enige echte Saskia Oudshoorn de naam van haar alter ego uit haar eerste boek te gebruiken als schrijversnaam: Suus van Soomeren.

Suus van Soomeren is een schrijfster die graag een beetje de boel opschudt. In haar boeken behandelt ze serieuze onderwerpen, maar ze doet dat met een vleugje humor. Haar verhalen dagen je uit om na te denken en zorgen ervoor dat je anders gaat kijken naar de wereld om je heen.

Wat Suus bijzonder maakt, is haar eerlijke schrijfstijl. Haar boeken lezen lekker weg, alsof je een goed gesprek hebt met een vriendin. Soms kan ze schokkende dingen beschrijven, maar uiteindelijk willen haar boeken vooral dat je nadenkt en begrijpt wat er gebeurt. Ze prikkelt je gedachten en dwingt je om stil te staan bij belangrijke kwesties. Dus ja, ze is controversieel, maar vooral omdat ze je uitdaagt om de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken.

Levensverhaal

Suus van Soomeren werd geboren op 21 mei 1971 in Wassenaar. Na het behalen van haar HAVO-diploma studeerde ze onder andere toerisme en later ook Spaans in Spanje. Ze begon haar loopbaan als stewardess bij de KLM. Helaas bleken haar paniekaanvallen sterker dan haar passie voor reizen, en na niet al te lange tijd moest ze haar carrière als vliegend personeelslid opgeven. In plaats daarvan besloot ze haar liefde voor reizen op andere manieren te uiten in diverse functies bij de ANWB. Nadat ze ook haar begaafde marketingtalent inzette voor Noordwijk Marketing (voorheen VVV) en de gemeente Leiden, en na bijna 20 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, besloot ze uiteindelijk haar droom na te jagen en schrijfster te worden. Deze keuze wordt al gewaardeerd door vele lezers.

Saskia Oudshoorn - biografie
Foto: Linda van Kooperen – Kleine Spruit fotografie

Eerder schrijfwerk onder de naam Saskia Oudshoorn

Omdat Suus van Soomeren eerder onder de naam Saskia Oudshoorn schreef, staan hier de artikelen/boeken bekend staan onder de naam Saskia Oudshoorn:

Debuutroman:

Suus schreef na haar bevalling het boek ‘Ben ik nou gek?’ Dit boek is nog geschreven onder haar eigen naam: Saskia Oudshoorn. In eerste instantie werd de paniekroman -zoals Suus het boek zelf noemde – in 2018 in eigen beheer uitgegeven, maar in 2019 gaf Uitgeverij Droomvallei aan het graag in haar collectie op te nemen. Vandaar dat er van het boek twee verschillende covers bestaan van het boek en dat daarop nog de naam Saskia Oudshoorn prijkt. Het boek is bij de (online) boekhandels verkrijgbaar, evenals de meeste bibliotheken.

Gratis e-boek paniekaanvallen

 Handig en simpel boek over hoe een paniekaanval in elkaar steekt en wat je eraan kunt doen. Ruim 50 pagina’s met praktische informatie , tips en oefeningen. Hier gratis te downloaden.

Gastblogger bij  www.kwebbelkous.com . Hierin beschrijft ze leuke verhalen over hele gewone dagelijkse zaken en over prangende vragen uit het leven.

In 2016 won ze de derde prijs in een schrijfwedstrijd georganiseerd door het blad VolZin. Voor het thema ‘Over de Grens’ koos Saskia Oudshoorn te schrijven over de grens tussen normaal en geschift zijn. Een kolfje naar haar hand!

Saskia Oudshoorn heeft met het verhaal ‘Goede Smaak’ een plaats afgedwongen in de in 2015 verschenen verhalenbundel ‘Obsessies’ van Schrijfatelier Alicia. Schrijfster, Columniste (en Psychologe) Yvonne Kroonenberg over de verhalenbundel: ‘Puur genieten van opmerkelijk talent.’